Navy Smart Coat + Introduction Video In English

Vaikka kolmas peruslookini on esittelemättä, haluan antaa parrasvaloissa paikan uudelle laivastonsiniselle takilleni, joka saapui Briteistä parisen viikkoa sitten. Takki itsessään on erinomainen, eikä minulla ole lainkaan moitittavaa, mutta toisaalta olisi hauskaa, mikäli sitä olisi saatavilla myös lohenpunaisena. Noh, aina ei voi voittaa!

Kuva on kehno, mutta no can do :S

Tässä hän on, ei aivan edustavimmassa positiossa, mutta kuitenkin!

Vaikka kuva itsessään ei tee tälle erinomaiselle vaatekappaleelle kunniaa, erottaa siitä kaiken olennaisen. Takissa on kolme nappia, sivutaskut sekä rintatasku. Sisäpuolelta puolestaan löytyy puolestaan kolme taskua lisää; kaksi povitaskua ja yksi pienempi tasku takin puolen välin kieppeiltä. Takki on villan ja puuvillan sekoitetta, eikä pituudestaan huolimatta paina enempää kuin tweedini. Smart coat ei ole myöskään slim fit -malli, vaan se hulmuaa mukavasti tuulessa sekä liikuskellessa.

IMG_2799

Napit ovat suuret ja kuvioudut, vaikkakin silti hyvin yksinkertaistetut. Ompeleet ovat lujaa tekoa eikä napinläpi ole lainkaan liian suuri – kuten monesti esimerkiksi H&M’n takeissa, vaan koko on juuri oikea. Napittaminen on helppoa eikä takki aukea lujemmassakaan menossa.

IMG_2801

Kummastakin hihasta löytyy neljä pienempää nappia, kuvioiltaan samanlaisia kuin isommatkin. Oikein mukava yksityiskohta, mikäli miettii, että laivastonsininen takki ilman erikoisempia kuvioita tai ompeleita voi käydä joidenkin mielestä tylsäksi.

IMG_2814

Takin vuori on hillitty eikä se ala myöskään välittömästi kääntöpuolelta, mikä on erinomainen asia. Ompeleet ovat pienet ja yksinkertaiset, mutta ne on tehty huomattavasti vaaleammalla langalla, mikä lisää niiden ”arvoa koristeina”.

Takki auki

Takki auki

Äitini ensimmäinen kommentti takin nähdessään oli jotakuinkin: ”Sullahan on jo talvitakki?”, mutta ei, tämä ei ole talvitakki. Puuvillan ja villan sekoite on hyvä muun muassa siksi, että takki ei ole niin kuuma kuin pelkkä tweed, vaikka pituutta löytyykin tavallista bleiseriä enemmän. Tästä syystä takkia on helppo käyttää päivittäin – jopa kesäkeleillä. Villan tuoman jäykkyyden myötä takin hihat pysyvät suorina ja näyttävät hyviltä, vaikka alla olisi esimerkiksi ”pussihihainen” paita. Tässä lookissa hyödynsin tosin aivan tavallista valkoista ruutupaitaa.

Sitä saattaisi helposti kuvitella, että ei slim fit -takki, joka on sopivan väljä liehuakseen perässä, näyttää kantajansa päällä säkiltä. Näin ei kuitenkaan onneksi ole! Seuraavat kuvasarjat demonstroivat takin istuvuutta eri määrän nappeja ollessa suljettuina.

Ylin nappi suljettuna

Ylin nappi suljettuna

Kaksi ylintä suljettuna

Kaksi ylintä suljettuna

Kaikki napit kiinni

Kaikki napit kiinni

Kuten aikaisemmin on tullut todistettua, kykenen tiukemmassakin takissa tekemään yhtä sun toista, joten tämä hieman löyhempi versio ei esittelyä sen suhteen siis kaipaa. Kuitenki, kolme nappia… Sangen mukava asia, sillä avaamalla joko yhden tai kaksi yli puolet takista on edelleen suljettuna tai auki, mikä mahdollistaa hauskahkon tyylin kävellä kädet taskussa. Tavallisissa kaksinappisissa bleisereisssä on ikävä kyllä se vika, että avaamalla yhden napin avaa jo puoli takkia.

Dandyish

Dandyish

I really am surprised (in a very positive way) for the number of foreigner readers of this blog. That’s why I’ve tried to do something special for you, who can not understand Finnish. For the first time there is no need to read. I’ve shot a short film to introduce my brand new navy smart coat. I’m so sorry because of the bad quality of voice and sound – and I’m more sorry ’bout my horrible accent. Still, there is one very positive thing to tell! You can watch tis video in HD – and I really do prefer that in full screen! Hope you like it!

 

Tässä siis oli uusi laivastonsininen smart coat’ini, jota tulevaisuudessa tulen käyttämään sekä liivin kanssa että ilman – päivästä riippuen. Tulevaisuudesta mainittakoon, että sain postissa pari päivää sitten uuden neuletakkini, joten kirjoittelen siitä luultavasti pian esittelyn. Välissä pitäisi ennättää kirjoitella myös kenkien huoltamisesta, joten ensikerralla onkin siis jotain aivan…. no jotain luettavaa kuitenkin!

Adjöö!

– Smucci

Jätä kommentti